KAYSERİ / MELİKGAZİ - Fatih Karcı İlkokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ-YARIŞMA DUYURUSU

OKULUMUZDA DEVAM EDEN DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ, "ANAHTAR KELİMELER İLE HİKAYE ANLATMA YARIŞMASI" ŞARTNAMESİ YAYINLANMIŞTIR. TÜM ÖĞRENCİLERİMİN KATILIMINI BEKLER BAŞARILAR DİLERİZ.

FATİH KARCI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

“Sözlük Özgürlüktür”

ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KONU

Yarışmanın Konusu: “Dilimizin Zenginlikleri Projesi komisyonu tarafından seçilerek verilen kelimelerin içinde yer aldığı, istediği konuda bir hikâye yazımı ve anlatımı.”

AMAÇ

Yarışma kapsamında şunlar amaçlanmıştır:

●      Ana dil bilincini gelişmesini sağlamak,

●      Öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek,

●      Öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirmek,

●      Öğrencilerin düşünce dünyasına hitap edebilmek,

●      Öğrencilere düşünme, yorumlama yeteneği kazandırmak,

●      Öğrencilerin özgüven duygusunu geliştirmek,

●      Öğrencilerin anlama ve anlatma becerisini geliştirmek,

KOMİSYON

Yarışma Değerlendirme Komisyonu

Her sınıf öğretmeni kendi sınıfını değerlendirecek ve sınıf birincisini seçecektir. Seçine sınıf birincileri, her sınıf düzeyinde komisyon tarafından değerlendirilerek, her sınıf düzeyinden birinci, ikinci, ve üçüncü seçilecektir.

Mahmut TEMELTAŞ

Müdür Yard.

Komisyon Bşk.

Berna CANER

Rehber Öğretmen

Osman ÖZER

1.Sınıf Zümre Başkanı

Elmas ÖZKAN

2. Sınıf Zümre Başkanı

Zeynep PEKER

3. Sınıf Zümre Başkanı

Zeynep VURAL

4. Sınıf Zümre Başkanı

YARIŞMAYA KATILACAKLAR

Yarışmaya, Fatih Karcı İlkokulu 1. 2.  3. ve 4. sınıf öğrencileri kendilerine verilen kelimelerin içinde yer aldığı bir hikâye oluşturup yazım kurallarına göre yazıp sınıf öğretmenine teslim ederek katılacaklardır. Kelimeler okul komisyonu tarafından belirlenecek olup sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere duyurulacaktır.

BAŞVURU

Öğrenciler kendilerine bildirilen anahtar kelimeler ile oluşturdukları hikaye metnini belirtilen süre içerisinde sınıf öğretmenlerine teslim ederek yarışmaya başvurabileceklerdir.

YARIŞMAYA KATILACAK ESERLERDE ARANAN ŞARTLAR ve DEĞERLENDİRME

Yarışma Takvimi

25.12.2023 Yarışmanın Duyurulması
27.12.2023 Yarışmacıların Başvurusu Son Gün
28-29.12.2023 Yarışmanın Yapılması

Yarışmaya katılacak eserlerde aranan şartlar:

1. ’’Uzay, fil, ayna,doğa, arkadaşlık’’ bu kelimeler doğrultusunda hikâye anlatılacak.

2. Yarışmaya okulumuzdaki tüm kademe öğrencileri gönüllülük esasına dayalı olarak isteyen katılabilir. Hikaye genel ahlak kurallarına ve değerlerine uygun olmalıdır.

3. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılacak ve her sınıftan (1) öğrenci seçilecektir.

4. Anlatılacak hikâye öğrenciye verilen kelimelerle özgün bir şekilde hazırlanmalıdır.

5. Hikâyeyi anlatacak öğrenci, hikâyenin bir (1)nüshasını kendi el yazısı ile ders öğretmenine vermelidir.

6. Farklı platformlardan alınan benzer eserler yarışmadan elenecektir.

7. Hikâye anlatma Türkçe ve Edebiyat anlatım tekniklerine uygun olmalıdır.

8. Anlatılacak hikayeler en az 75-100 arası kelime içermelidir.

9. Anlatılacak hikayeler A4  ebatında hazırlanmalı ve komisyona kurşun kalemle yazılarak teslim edilmelidir.

10. Anlatılacak hikayeler için tanıtım amaçlı kapak bulunmalıdır.

11. Dış kapakta hikâyenin adı,  hazırlayanın adı-soyadı ,sınıfı ve numarası bulunmalıdır.

12. Dereceye giren eserler okul  eser seçme kurulu tarafından ödüllendirilecektir.

13. Yarışmaya katılanlar şartname koşullarını kabul etmiş olacaklardır.

Değerlendirme:

●      Başvurular 25/12/2023 tarihine kadar alınacaktır.

●      1.Sınıf öğrencileri okuma yazmaya geçmediği için yarışmaya hikaye anlatımı ile katılacaklardır.

●      Gönderilen eserler komisyonca hem yazım hem de anlatım bakımından 28-29 Aralık 2023 tarihleri arasında değerlendirilecektir.

●      Komisyon tarafından belirlenen kriterlere göre, Sınıf Öğretmenleri sınıf 1.sini belirleyecektir.

●      Sınıf bazında seçilen 1.ler okulumuz çok amaçlı salonunda, komisyon ve izleyiciler huzurunda değerlendirilerek her sınıf düzeyinden 1.ler belirlenecektir.

Sonuçlar:

●       Birinci olan eser 05.01.2024 tarihinde açıklanacak olup okul idaresi tarafından bayrak töreninde ödüllendirilecektir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

·       Hikâyedeki olayları oluş sırasına göre anlatma kriteri, hikâyedeki olayların oluş sırasına uygun olması açısından değerlendirilecektir. Hikâyenin doğru ve akıcı bir Türkçe ile yazılmış olması gerekmektedir.

·       Hikâyenin özgünlüğü kriteri, hikâyenin özgünlüğü, ilgi çekiciliği ve düşündürücülüğü açısından değerlendirilecektir. Yarışma, katılımcıların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeyi amaçladığından, hikâyelerin bu açıdan güçlü olması beklenmektedir.

·       Akıcılık kriteri, hikâyenin akıcı ve anlaşılır olması açısından değerlendirilecektir. Hikâyenin kolayca okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için cümlelerin kısa ve öz olması, anlatımdaki geçişlerin doğal olması ve anlatımdaki sözcüklerin anlamlı ve doğru kullanılması gerekmektedir.

·       Anahtar kelimeler kriteri, hikâyenin anahtar kelimeleri içermesi ve bu kelimelerin hikâyede doğru ve yerinde kullanılması açısından değerlendirilecektir. Anahtar kelimelerin hikâyede anlamlı bir şekilde kullanılması ve hikâyenin akışına katkı sağlaması gerekmektedir.

·       Hikâye anlatımında beden dilini etkili kullanma kriteri, hikâye anlatımında beden dilinin etkili kullanılmasına uygun olması gerekmektedir.

·       Değerlendirme, her bir kriterin 20 puan üzerinden değerlendirilmesi ile yapılacaktır. Toplam 100 puan üzerinden yapılacak değerlendirmede, en yüksek puanı alan hikâye her sınıf bazında birinci, sınıf düzeylerinde birinci, ikinci ve üçüncü seçilecektir.

Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 12:20 - Görüntülenme: 42